Fit en vitaal worden én blijven; dat is vaak eenvoudiger gezegd dan gedaan! Met zijn onderneming De Putter PT- Personal Training Zeeland wil Rico de Putter zoveel mogelijk mensen daarbij helpen. Zijn trainingen geeft hij in Goes, op Sportpark Het Schenge en bij Megga Fit, en sinds februari 2019 ook in Burgh-Haamstede.

Rico biedt Personal Training, Small Group Training en Sport Workshops aan. Hij legt uit: “Personal Training is voor één of twee personen, bijvoorbeeld als je samen met je partner wil trainen of samen met een goede vriend of vriendin. Small Group Training is voor kleine groepen vanaf 3 tot maximaal 6 personen, denk hierbij aan trainen met je beste vrienden, vriendinnen of het hele gezin. Sportworkshops zijn echt gericht op scholen, bedrijven en andere organisaties. Met mijn bedrijf wil ik iedereen helpen zijn of haar sportieve doelen te halen, of het nu gaat om afvallen, vet verbranden of conditie opbouwen.”

In zijn werk als personal trainer draait alles om motivatie, geeft Rico aan: “Voordat ik in 2018 voor mezelf begon onder de naam De Putter PT – Personal Training Zeeland, ben ik eerst ruim 6 jaar in dienst geweest als marinier bij Defensie en 4 jaar als Sport Manager bij Fitland Goes. Tijdens mijn carrière bij Defensie heb ik een sterk doorzettingsvermogen ontwikkeld. Hierdoor heb ik geleerd hoe ik mezelf kan motiveren, maar juist ook hoe ik anderen kan motiveren om het maximale uit zichzelf te halen. Dit krijg ik ook vaak terug te horen van mijn klanten; dat ik ze intrinsiek heb weten te motiveren. Van binnenuit.”

Rico over zijn keuze voor Goes: “Ik ben geboren en getogen in Goes, woon in Goes-Noord en ik heb hier een groot netwerk. Ik ken veel sporters vanuit mijn periode bij Fitland en vanuit mijn tijd als spits bij voetbalclub SSV 65. Het was voor mij dus een logische stap om mijn bedrijf te starten in Goes. Wat ook meespeelt: je merkt dat Goes zich heel sterk aan het ontwikkelen is op het gebied van vitaliteit. Goes wordt zich er steeds bewuster van dat levenskwaliteit sterk samenhangt met een goede gezondheid en goed voor jezelf zorgen. Bovendien zijn de stad én de inwoners bereid om hierin te investeren.”

“Ook vanuit de gemeente Goes is er veel aandacht voor het thema vitaliteit”, vertelt Rico verder. “Zo heeft de gemeente het platform Goes Bewegen opgericht, met als missie om sporten en bewegen voor iedereen toegankelijk te maken. Via dit platform wordt gericht de samenwerking gezocht met andere organisaties en ondernemers die hetzelfde doel hebben en dat creëert ook weer nieuwe kansen voor mijn bedrijf.”

Zelf werkt hij nauw samen met Martijn de Jong van Megga Fit: “Samen met hem en Goes Bewegen zijn we continu op zoek naar mogelijkheden om het thema vitaliteit bij iedereen in Goes onder de aandacht te brengen. Half februari, bijvoorbeeld, organiseerden we  gezamenlijk een succesvolle pop-up bootcamp op Sportpark Het Schenge. Een mooi voorbeeld van hoe je door samenwerking elkaar kunt versterken!”

Begin februari dit jaar is Rico ook gestart op een locatie buiten Goes, in Burgh-Haamstede. Maar ook binnen Goes ziet hij zeker nog groeimogelijkheden: “Momenteel maak ik gebruik van Sportpark Het Schenge en Megga Fit als trainingslocaties, maar mijn droom is om uiteindelijk een eigen trainingslocatie te openen.”

Ondernemen