Susan en Jan Matthijssen vertellen: “Sinds halverwege de jaren 90 zijn wij met Hotel Terminus verbonden, inmiddels alweer 25 jaar. In die tijd hebben we een vaste gastenkring opgebouwd en samen met ons klein, maar professioneel team zorgen we ervoor dat het onze gasten aan niets ontbreekt. Ons streven in alles is dat de gast zich thuis voelt. En natuurlijk graag bij een vervolgbezoek aan Goes weer bij ons boekt! Onderscheidend zijn we in onze persoonlijke benadering, waarbij onze vaste medewerkers een belangrijke rol spelen. Zij kennen onze vaste gasten en hun wensen. Bovendien weten ze als geen ander hoe ze het nieuwe gasten naar de zin moeten maken.” 

Hotel Terminus en Goes horen al 80 jaar bij elkaar en dat zal volgens Jan en Susan ook niet veranderen: “Destijds is ons hotel hier waarschijnlijk gevestigd vanwege de centrale ligging, vlakbij het station. Goes ligt tenslotte heel centraal in Zeeland, wat het zowel voor de zakelijke als de toeristische gast interessant maakt om hier te komen. Voor zakelijke gasten is Goes een goede uitvalsbasis voor Vlissingen Oost, Middelburg en Terneuzen;  je komt tenslotte als eerste voorbij Goes als je Zeeland inkomt! Toeristen kunnen vanuit hier prima uitstapjes maken naar bijvoorbeeld Neeltje Jans, het Watersnoodmuseum en het Veerse Meer.”

Ook deze ondernemers  zoeken graag de samenwerking op met andere lokale bedrijven: “In drukke periodes brengen wij gasten die we niet kunnen plaatsen, altijd onder bij onze collega-hotels in Goes. We werken samen met Wellness Goes, waar onze ‘leisure’ gasten heerlijk kunnen genieten, en ook bij De Goese Golf brengen wij regelmatig onze sportieve gasten aan. Wij attenderen gasten op lekkere restaurants in de stad en op hun beurt verwijzen deze restaurants weer naar ons, als de gast wil overnachten. We ervaren hier echt een goede en fijne wisselwerking tussen de ondernemers onderling.”

Het gunstige ondernemersklimaat in Goes zorgt ongetwijfeld voor meer gasten, geven Susan en Jan aan: “Goes is een economisch gezonde gemeente met verschillende actieve ondernemersverenigingen. Regelmatig worden evenementen georganiseerd die toeristen aantrekken en de gemeente zorgt dat alles goed onderhouden wordt wat betreft infrastructuur. Maar ook de verscheidenheid aan bedrijven zorgt voor veel zakelijke bezoekers voor onze hotel-business. En door het gunstige economische klimaat en de stijgende aantallen toeristen, in Goes én in Zeeland, verwachten we dat bezoekersaantallen alleen maar zullen groeien.”

Ondernemen