INVENTIST.nl is gestart twee dagen na de eerste lockdown, in maart 2020. In dit geval niet ‘ondanks’, maar ‘dankzij’ corona. Het bedrijf springt  in op een actuele behoefte en biedt onder meer online uitjes aan bedrijven, verenigingen, vriendengroepen en families. Uitjes waar iedereen vrolijk van wordt en die mensen weer dicht bij elkaar brengen. Zelfs ‘op afstand’!   

Henriëtte legt uit hoe zo’n online uitje eruit ziet: “Alle deelnemers zitten thuis achter hun computerscherm en hebben - aan de hand van het gekozen thema - een box ontvangen met een geschenk en lekkere hapjes. Deze pakketten worden zorgvuldig door ons samengesteld op onze locatie aan het Groene Weidje en vooraf thuisbezorgd bij de deelnemers. Tijdens het  online uitje vertelt een specialist iets leuks of interessants over het cadeau. Zo bouwen we overal een klein feestje, coronaproof. ’t Is net Sinterklaasavond! “

Creatief en flexibel

INVENTIST.nl is bovenal flexibel en creatief: “Met onze jarenlange ervaring in de evenementensector (Martijn vanuit de dans- en entertainment wereld en ik vanuit de jachten charter), kunnen we snel schakelen.  Martijn en ik hebben creatieve geesten, bruisen van de ideeën en kunnen in korte tijd iets gaafs neerzetten. We houden ervan om mensen een goed gevoel te geven. Of dat nu met een online uitje is of een fysiek evenement. We bedenken concepten voor elk doel, bedrijf of thema.  Heeft de opdrachtgever een eigen idee, dan geven wij daar handen en voeten aan.  Ook hosten we online bijeenkomsten en vergaderingen vanuit een zeer mooie locatie. De deelnemers zijn tot nu toe verrast geweest over de uitvoering.”

Home town

Bij Henriëtte en Martijn was er geen twijfel waar ze hun bedrijf zouden vestigen: “Goes is onze ‘home town’. Ons netwerk zit grotendeels in Zeeland en we willen graag met locals werken. Aantrekkelijk aan Goes vinden we de ‘ons kent ons’-mentaliteit.  Dat is heel plezierig werken. Er zijn relatief veel zelfstandige ondernemers – allemaal harde werkers -  en de betrokkenheid bij elkaar is groot. Ook de samenwerking met andere ondernemers is goed. We kopen vooral lokaal in en dat wordt zeer gewaardeerd.”

Boeiende periode

De coronatijd is voor deze ondernemers vooral boeiend. Henriëtte: “Ik heb 21 jaar in de jachten charter mogen ondernemen. Evenementen organiseren op en aan het water. In 1999 was ik de eerste in Zeeland, die moderne zeiljachten aanbood voor bedrijfsuitjes en klantendagen. Dit is altijd een fantastische branche geweest, maar stopte vorig jaar abrupt. Vanwege de COVID19-pandemie  is het niet verantwoord met gasten te zeilen. Het is immers onmogelijk om gedurende de hele zeiltocht 1,5 meter afstand te respecteren.”

Overstag

“Om in zeiltermen te blijven, ben ik tijdens de eerste lockdown in 2020 overstag gegaan en van koers veranderd”, vervolgt Henriëtte. “Niet meer met groepen het water op, maar een switch naar het organiseren van online uitjes. Iedereen zit thuis of op kantoor, maar de behoefte aan gezamenlijke uitjes en bij elkaar komen blijft. En onze ervaring tot nu toe leert, dat ook een online event heel intiem, leuk en gezellig kan zijn! Deze koersverlegging is voor mij meer dan goed uitgepakt.”

Flexibel ondernemen

De toekomst van hun bedrijf zien deze ondernemers dan ook positief tegemoet: “Het afgelopen jaar heeft INVENTIST.nl een flinke groeispurt doorgemaakt. Daar zijn we al heel tevreden mee, maar blijven groeien is uiteraard ons uitgangspunt, zowel wat groepsgroottes betreft als financieel. Nu moeten we ons beperken tot online uitjes en die kunnen natuurlijk overal worden uitgevoerd. Maar als we straks uitjes mogen organiseren op 1,5 meter afstand, biedt Goes ons een mooie uitgangspositie. Onder meer vanwege de supermooie locatie van Martijn om evenementen te organiseren.”

Centraal gelegen

“Bovendien is Goes centraal gelegen en heeft de stad veel te bieden. Zoals de Oosterschelde, de vele restaurants en inmiddels tal van mooie hotelaccommodaties. Vanuit België, Brabant en Zuid-Holland is Goes in één uur te bereiken. Dat is voor veel mensen heel acceptabel voor een dagje in het Zeeuwse. Wij zijn er in elk geval klaar voor!”

Ondernemen