Roze Zaterdag 2023

Goes was afgelopen 17 juni 2023  gaststad voor Roze Zaterdag. Roze Zaterdag is er voor iedereen, en er was voor ieder wat wils. 

Exposities

In 2023 zijn er interessante "roze" exposities te bezichtigen 

Lees meer

Activiteiten Zeeuwse Roze jaar

Goes was gaststad voor Roze Zaterdag op 17 juni 2023. Roze zaterdag is het hoogtepunt van een heel Roze jaar, want Zeeland kleurt ook de maanden voorafgaand en na 17 juni roze met een tal van voorstellingen en evenementen. In deze handige brochure een selectie.

Lees meer

Sponsors

Neem hier een kijkje om te zien wie ons allemaal gesponsord hebben. Hartelijk dank sponsoren, want zonder jullie had er geen Roze Zaterdag kunnen plaatsvinden in Zeeland! 

Lees meer

LHBTIQA+ : wat betekent het?

Vroeger bestonden alleen de termen hetero of homo, lesbisch of bi. Tegenwoordig zijn die grenzen veel minder strikt. Val jij op jongens, of op meisjes? Of op allebei? Voel je je een jongen, terwijl je als meisje bent geboren, of andersom? Wil jij je uiterlijk en kleding niet af laten hangen van je geslacht?
De afkorting LHBTIQA+ is een verzamelnaam voor al die verschillende gevoelens, lichamelijke vormen en uitingen. We vertellen hier waar iedere letter voor staat.

Lees meer

Roze films

In het Zeeuwse Roze jaar 2023 wordt iedere laatste maandagavond van de maand, een roze film vertoont in DaVinci Bioscoop in Goes. En iedere laatste zondagmiddag van de maand in CineCity in Vlissingen. Deze Roze Film dagen zijn een ontmoetingsmoment voor LHBTi's, maar ook voor anderen die van goede films houden. Want thema's als jezelf mogen zijn, sociale druk, zelfacceptatie, en de liefde zijn voor ieder mens herkenbaar en belangrijk.

Lees meer

Goes Regenbooggemeente

Goes is Regenbooggemeente,  een gemeente die actief beleid ontwikkelt voor de acceptatie van lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuele, transgender, en intersekse personen (LHBTI’s). Dit willen we blijven voorzetten en blijven uitdragen. De organisatie van Roze Zaterdag 2023 zal hier aan bijdragen.

Lees meer

overnachten in Goes

Tijdens Roze Zaterdag op 17 juni 2023 slapen in Goes? Dat kan. Er is voor iedereen een passende manier om meerdere dagen van Goes te genieten.

Lees meer

Programma 17 juni

Roze Zaterdag was op 17 juni 1 groot feest voor iedereen (!) in de gehele binnenstad van Goes maar er was ook ruimte voor cultuur, informatie, geloof en sport. Alle activiteiten waren gratis te bezoeken!

Lees meer

Route en parkeren

Goes is centraal gelegen in Zeeland, vanuit Goes ben je zo in Rotterdam, Breda, Antwerpen, Gent of aan het strand. Goes is uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer.

Lees meer