Route en parkeren

Goes is centraal gelegen in Zeeland, vanuit Goes ben je zo in Rotterdam, Breda, Antwerpen, Gent of aan het strand. Goes is uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer, bijvoorbeeld met de trein. NS Station Goes ligt op de spoorroute Amsterdam - Roosendaal - Vlissingen, met elk half uur een trein in beide richtingen. Je vindt het station aan het Stationspark. Vanaf het station loop je in vijf minuten naar de binnenstad. 

Parkeren

Bezoek je Goes met de auto, dan zijn er verschillende parkeermogelijkheden. We zetten ze hieronder op een rij. Op het kaartje onderaan de pagina vind je de genoemde locaties.

Transferium terrein Zeelandhallen met pendelbus 
Vanaf het parkeerterrein bij de Zeelandhallen rijden er pendelbussen om bezoekers gratis naar het centrum te brengen. Het parkeren op dit terrein kost € 8,00 per auto. 
Parkeerkaartjes kun je kopen bij de mobiele buitenkassa bij de entree van de Zeelandhallen. De bus rijdt iedere 15 minuten en brengt passagiers naar het centrum, halte Westwal. Hier kunnen passagiers ook weer opstappen. Vanaf de Westwal is het 2 minuten lopen naar de Grote Markt alwaar het hoofdpodium van de Roze Zaterdag te vinden is.
adres Zeelandhallen: Da Vinciplein 1, 4462 GK Goes 

Parkeren in het centrum (vol=vol)
In het centrum van Goes zijn diverse parkeergelegenheden, waaronder 'Parkeergarage Centrum'. Hier geldt betaald parkeren van maandag tot en met vrijdag  van 09.00 - 18.00 uur, op donderdag  tot 21.00 uur en op zaterdag van 09.00-17.00 uur. Aan de meubelboulevard Marconi is het vanaf 15.00 gratis parkeren, vanuit hier is het 5 minuten lopen naar het centrum.

Op zondagen kun je op straat gratis parkeren. In de parkeergarage geldt op deze momenten het zondagstarief.

Altijd gratis parkeren
Gratis parkeren rondom het centrum kan op verschillende plaatsen:
Op het Stationspark (ten zuiden van het station).
Op het SGB terrein  aan de Albert Plesmanweg.
Aan het Geldeloozepad bij sportpark Het Schenge.
Bij het station Goes op het P+R terrein.

Hele dag parkeren voor  € 5,10
Op het Molenplein en het Hollandiaplein kost een dagkaart slechts € 5,10. Deze parkeerterreinen liggen ca. 5 minuten lopen van hartje centrum.

Parkeergarages in het centrum, achteraf betalen
Zorgeloos parkeren voor hetzelfde tarief als op straat. Dat kan in parkeergarage Centrum aan de Westwal (24 uur geopend). Je auto staat droog, je betaalt nooit teveel en loopt geen risico op een bekeuring. Parkeergarage Stadspoort ligt eveneens in het centrum. Deze is geopend tussen 06.30 en 22.30 uur en ook hier betaal je achteraf.

Betalen met mobiele telefoon
Bij alle betaalde parkeerplaatsen in Goes is het mogelijk om mobiel te parkeren via ParkmobilePark-LineYellowbrick en MyOrder.

Fietsparkeerplekken

De fietsstallingen in Goes liggen aan de rand van het voetgangersgebied in het centrum. De grootste zijn aangeven op de rood/witte bewegwijzeringsborden met daarop de tekst ‘centrum’ en een fiets-parkeersymbool.

U parkeert dan aan de Oostwal, Keizersdijk of Kolveniershof. Er zijn daar fietsbeugels waar u de fiets mag parkeren. Bij de Kolveniershof is het ook mogelijk om gratis binnen te stallen, tegenover de Albert Heijn. Er zijn daar stopcontacten beschikbaar voor het opladen van de elektrische fiets.

Vanwege Roze Zaterdag staat de weekmarkt niet op de Grote Markt maar op de Oostwal. Na het einde en opruimen van de weekmarkt worden er extra fietsparkeerplekken gecreëerd op de Oostwal.