exposities

Op en rondom Roze Zaterdag zijn er interessante exposities te bezichtigen zoals de openlucht Pride Photo expositie en de tentoonstelling ‘Buitengewone geschiedenis. Transgender in Nederland’ (ovb)

Pride Photo exhibition

In de Zusterstraat is deze expositie gratis te bewonderen. De beelden bieden een blik op levens en werelden die voor sommigen wellicht vertrouwd zijn, en voor anderen nieuw, misschien verrassend of zelfs een beetje ongemakkelijk. Met deze foto’s willen wij bezoekers stimuleren om op een laagdrempelige en respectvolle manier na te denken over seksuele en gender diversiteit. Uiteindelijk hopen we een dialoog op gang te brengen over vooroordelen, en de vaak benarde mensenrechtensituatie waar de LHBTQIA+ gemeenschap wereldwijd mee te maken heeft. De expositie is mede mogelijk gemaakt door de Provincie Zeeland

Data: volgt
Locatie: Zusterstraat - Goes
meer info 

tentoonstelling ‘Buitengewone geschiedenis. Transgender in Nederland'

De tentoonstelling ‘Buitengewone geschiedenis. Transgender in Nederland’ vertelt het verhaal van de lange weg van uitstoting en vooroordelen naar emancipatie en erkenning. Zeventig jaar geschiedenis van trans personen in Nederland komt samen in een visueel rijke expositie met levensgrote portretfoto’s, filminterviews en unieke objecten.  

Data: volgt
Locatie: Bevrijdingsmuseum Zeeland in Nieuwdorp (enkele minuten rijden vanaf Goes)
meer info