Sponsors

Neem hier een kijkje om te zien wie ons allemaal sponsoren of doe een bijdrage via onze crowdfunding actie ! 

Roze Zaterdag

Roze Zaterdag komt in 2023 naar Zeeland!
Dit grote evenement trekt zo’n 10.000 tot 15.000 bezoekers uit het hele land.

Het initiatief om deze dag naar Goes te halen komt vanuit vertegenwoordigers van LHBT Netwerk Zeeland, het Anti-Discriminatie bureau Zeeland, COC Zeeland, Roze 50+ , GGD Zeeland,  en Eduard van Dort (freelance cameraman NOS / Omroep Zeeland) . De organisatie van Roze Zaterdag is in handen van Stichting Goes Marketing i.s.m. bovengenoemde initiatiefnemers.

voor het eerst in Zeeland

Roze Zaterdag is de Nederlandse versie van de Gay Pride Parade, die in 1977 voor het eerst gehouden werd in Nederland en tegenwoordig jaarlijks in telkens een andere stad plaatsvindt. Diverse steden waaronder Amsterdam, Den Bosch, Maastricht, Utrecht, Bergen op Zoom, Tiel en Venlo gingen ons voor. Na Rotterdam in 2022 is Goes i.s.m. andere Zeeuwse steden aan de beurt in 2023.

“We verwachten veel positieve media aandacht van de landelijke pers en een hoge economische spin-off voor de stad Goes en de rest van Zeeland. Duizenden bezoekers die hier verblijven, winkelen, overnachten, en uit eten gaan.”

Roze Zaterdag meer dan alleen 1 zaterdag

Roze Zaterdag begint elk jaar met een oecumenische kerkdienst en vervolgens vindt dan de traditionele parade plaats. De rest van de dag is gevuld met culturele bijeenkomsten en optredens, lezingen, en sportactiviteiten. Ook is er altijd een informatiemarkt (+ gezondheidsplein), waarop uiteenlopende homovriendelijke en homo-organisaties en -bedrijven zich presenteren. De Roze Zaterdag activiteiten zijn er voor iedereen (!), en richten zich op het vergroten van de acceptatie en tolerantie. Ook in de weken voorafgaand en na afloop van Roze Zaterdag is er al aandacht voor dit thema in Goes en andere Zeeuwse steden d.m.v. diverse activiteiten zoals een lesprogramma voor scholen, kunst expositie, filmavonden en lezingen.