programma

Roze Zaterdag is op 17 juni 1 groot feest voor iedereen (!) in de gehele binnenstad van Goes maar er is ook ruimte voor cultuur, informatie, geloof en sport. Alle activiteiten zijn gratis te bezoeken!

podium

Pink Podium
een bruisend evenementenprogramma met live optredens op de Grote Markt met rondom de gezellige Goese horeca. Op de Grote Markt staat een groot podium waar de gehele dag een verscheidenheid aan artiesten zal optreden waaronder Gerard Joling, Mart Hoogkamer, Frenna, Johnny Logan,  Ruth Jacott, Back to Waterloo, Bram Houg, Helene Fischer tribute by Natasja Poels, en meidengroep These Girls are Loud' Presentatie: Dyon Hagenaars & Manny. Klik hier voor de timetable 
12.00-24.00 – Grote Markt

 

TgiF

Thank gay it's Saturday
Deze party staat voor een sublieme mix van food, drinks & dance. In de Grote kerk, wordt er een stijlvol decor gecreëerd met top DJ’s uit de (internationale-)dance scene. Speciaal voor Roze Zaterdag doopt de organisatie van TGIF hun naam eenmalig om tot 'Thank gay it's Saturday'. Line-up: Lady Bee , Dj Jean, Sam Blans, Raymundo en Preztone 
12.00 - 24.00 uur - Grote Kerk

Rondom de kerk
Fijn events zal de stage verzorgen op het kerkplein (Singelstraat). Rondom de kerk staan naast deze Fijn dj-booth, bars, toiletten, garderobe kluisjes en een EHBO post. In de aangrenzende Zusterstraat is de Pride Photo expositie te bekijken.

foodtruck

Foodtruck festival 'De Veste'
In het stadspark de Veste vormt zich een hip en knus lint van muziek, kunst, theater, shoppen en heerlijk eten en drinken. Aan en op het water vermaken jong en oud zich met een afwisselend programma. Bezoekers laten zich culinair verrassen door de coole foodtrucks, daarnaast zijn er workshops en een Pop Up Lifestylemarkt met verrassend aanbod. Voor de kids is er een speciale kidsarea met vermaak en educatie. 
12.00-24.00 uur - stadspark 'De Veste'

info markt

infomarkt
Gedurende de dag vindt er een infomarkt plaats op het Bleekveld bij theater de Mythe, en zijn er activiteiten in de aangrenzende bibliotheek. Verschillende organisaties zullen daar laten zien waar zij voor staan met betrekking tot diversiteit en het omgaan met intolerantie. Ook staat er op het Bleekveld een groot scherm waar je tot 24.00 uur live het podiumprogramma op de Grote Markt kan volgen.
12.00-17.00 uur - Bleekveld 

drijvende diva

Regenboog parade
Roze Zaterdag 2023 wordt feestelijk afgetrapt met een muzikaal ontvangst in de stadshaven met de 'Drijvende Diva' waarna een parade trekt langs de diverse themapleinen in Goes.  Ook meelopen met de parade? dan kan, klik dan hier ! 

11.30-11.50 uur Drijvende Diva - stadshaven
11.50-13.30 Parade door de binnenstad (vertrekpunt Turfkade - Stadshaven)
12.00-13.00 Droomhuwelijk door 'Trouw ik jullie?' 
14.00 bekendmaking gaststad 2025 door wethouder Joan Veldhuizen 

roze kerkdienst

Oecumenische Roze kerkdienst
De landelijke Roze Zaterdag begint om 9.30 uur met een feestelijke oecumenische viering in de historische kerk te Kloetinge, Goes. Het thema is gelijk aan het dagthema: ‘Je bent goed zoals je bent’.
Voorgangers zijn Wim van den Berg en Leuny de Kam, respectievelijk verbonden als pastor aan de Oude Katholieke Kerk en de Doopsgezinde Kerk.
09.30-11.00 uur Geerteskerk Kloetinge

ARC Amsterdam Lowlanders

Tovaal 24 uurs rugbytoernooi
Een 24 uurs  sociaal rugbytoernooi (15) voor senioren (dames en heren) en jeugd van vrijdagavond 19.00 uur 16-06-2023 t/m zaterdagavond 19.00 uur met aansluitend het “Roze Zaterdag “feest op Grote Markt in Goes. Tijdens dit toernooi worden ook de LHBTI clubs ‘The Amsterdam Lowlanders’ en de Vlaamse ‘Straffe Ketten’ verwacht.
vanaf vrijdag 16 juni - Rugbyclub Tovaal - Geldeloozepad 5J, 4463 AJ Goes

 

Of bezoek éé​​​​​​​n van de roze exposities in Zeeland

plattegrond Roze Zaterdag 17 juni Goes

handig om te weten

Midden in het centrum, tussen de 2 kerken in, staat er een EHBO post, staan garderobe kluisjes en toiletten.

Route & Parkeren

Foodtrucks

Overnachten

LHBTIQ+ wat betekent het?

programma 15 en 16 juni

Ook voorafgaand aan 17 juni is er wat leuks te doen in Goes

Lees meer

programma 18 juni

ook de zondag na Roze Zaterdag is er nog genoeg leuks in Goes te doen 

Lees meer