programma

Roze Zaterdag was op 17 juni 1 groot feest voor iedereen (!) in de gehele binnenstad van Goes maar er was ook ruimte voor cultuur, informatie, geloof en sport. Alle activiteiten waren gratis te bezoeken!

podium

Pink Podium
een bruisend evenementenprogramma met live optredens op de Grote Markt met rondom de gezellige Goese horeca. Op de Grote Markt staat een groot podium waar de gehele dag een verscheidenheid aan artiesten zal optreden waaronder Gerard Joling, Frenna, Johnny Logan,  Ruth Jacott, Back to Waterloo, Bram Houg, Helene Fischer tribute by Natasja Poels, Idaly, en meidengroep These Girls are Loud' Presentatie: Dyon Hagenaars & Manny. Klik hier voor de timetable 
12.00-23.45 – Grote Markt

 

TgiF

Thank gay it's Saturday
Deze party staat voor een sublieme mix van food, drinks & dance. In de Grote kerk, wordt er een stijlvol decor gecreëerd met top DJ’s uit de (internationale-)dance scene. Speciaal voor Roze Zaterdag doopt de organisatie van TGIF hun naam eenmalig om tot 'Thank gay it's Saturday'. Line-up: Lady Bee , Dj Jean, Sam Blans, Raymundo en Preztone 
12.00 - 24.00 uur - Grote Kerk

Rondom de kerk
Fijn events zal de stage verzorgen op het kerkplein (Singelstraat). Rondom de kerk staan naast deze Fijn dj-booth, bars, toiletten, garderobe kluisjes en een EHBO post. In de aangrenzende Zusterstraat is de Pride Photo expositie te bekijken. Met deze foto expositie willen wij bezoekers stimuleren om op een laagdrempelige en respectvolle manier na te denken over seksuele en gender diversiteit.

Afterparty Nachtdieren
Om 00.00 uur nog niet uitgefeest? Speciaal voor deze dag steekt 'Nachtdieren' hun techno-event in een roze faux fur coat! Met je ene hand aan een cocktail en je andere hand in de lucht, feest je nog even door tot in de late uurtjes. Dit Techno feestje duurt tot 03.00 uur en deze 'pink edition' is in restaurant Neos aan de Beestmarkt 10. 
Afterparty El Toro
Nog even verder dansen met de beste dj's kan in discotheek El Toro tot 04.00 uur.
Afterparty Monober does Pink Saturday
Monober viert Roze Zaterdag @Eric's bar La Strada van 22.00-03.00 uur
en ook zijn er party's bij de horeca rondom de Grote Markt waaronder Cafe Nationaal

foodtruck

Foodtruck festival 'De Veste'
In het stadspark de Veste vormt zich een hip en knus lint van muziek, kunst, theater, shoppen en heerlijk eten en drinken. Aan en op het water vermaken jong en oud zich met een afwisselend programma. Bezoekers laten zich culinair verrassen door de coole foodtrucks, daarnaast zijn er workshops en een Pop Up Lifestylemarkt met verrassend aanbod. Voor de kids is er een speciale kidsarea met vermaak en educatie. 
12.00-24.00 uur - stadspark 'De Veste'

info markt

infomarkt
Gedurende de dag vindt er een infomarkt plaats op het Bleekveld bij theater de Mythe, en zijn er activiteiten in de aangrenzende bibliotheek. Verschillende organisaties zullen daar laten zien waar zij voor staan met betrekking tot diversiteit en het omgaan met intolerantie. Ook staat er op het Bleekveld een groot scherm waar je tot 24.00 uur live het podiumprogramma op de Grote Markt kan volgen.
12.00-17.00 uur - Bleekveld 

Gay leesclub live
Schrijver Roelof Smit is te gast in de Koperen Tuin. Ze gaan in gesprek over zijn boek ‘De dubbele waarheid’ en zijn laatste roman ‘De verkeerde kleur’. (verhaal speelt zich af in de Zeeuwse politiek). Naast de gesprekken over de thema’s uit zijn boeken is er een kennisquiz en wordt Roelof geïnterviewd door Hein van Kemenade. Aanmelden via info@koperentuin.nl 
15.00-16.30 uur - Boekhandel 'de Koperen Tuin'

Roze films
zowel in DaVinci cinema als Podium 't Beest draaien er 17 juni roze films, klik hier

drijvende diva

Regenboog parade
Roze Zaterdag 2023 wordt feestelijk afgetrapt met een muzikaal ontvangst in de stadshaven (Turfkade) met de 'Drijvende Diva' waarna een parade trekt langs de diverse themapleinen in Goes.  Ook meelopen met de parade? dan kan, klik dan hier ! 

11.30-11.50 uur Drijvende Diva - stadshaven
11.50-13.30 Parade door de binnenstad (vertrekpunt Turfkade - Stadshaven)
12.00-13.00 Droomhuwelijk door 'Trouw ik jullie?' 
14.00 bekendmaking gaststad 2025 door wethouder Joan Veldhuizen 
om 13.00-13.20 en 15.00-15.20 zal de Drijvende Diva nogmaals optreden in de stadshaven (nummers van Mozart en Puccini)

roze kerkdienst

Oecumenische Roze kerkdienst
De landelijke Roze Zaterdag begint om 9.30 uur met een feestelijke oecumenische viering in de historische kerk te Kloetinge, Goes. Het thema is gelijk aan het dagthema: ‘Je bent goed zoals je bent’.
Voorgangers zijn Wim van den Berg en Leuny de Kam, respectievelijk verbonden als pastor aan de Oude Katholieke Kerk en de Doopsgezinde Kerk.
09.30-11.00 uur Geerteskerk Kloetinge

ARC Amsterdam Lowlanders

Tovaal 24 uurs rugbytoernooi
Een 24 uurs  sociaal rugbytoernooi (15) voor senioren (dames en heren) en jeugd van vrijdagavond 19.00 uur 16-06-2023 t/m zaterdagavond 19.00 uur met aansluitend het “Roze Zaterdag “feest op Grote Markt in Goes. Tijdens dit toernooi worden ook de LHBTI clubs ‘The Amsterdam Lowlanders’ en de Vlaamse ‘Straffe Ketten’ verwacht.
vanaf vrijdag 16 juni - Rugbyclub Tovaal - Geldeloozepad 5J, 4463 AJ Goes

 

Of bezoek éé​​​​​​​n van de roze exposities in Zeeland

plattegrond 17 juni

handig om te weten

Midden in het centrum, tussen de 2 kerken in, staat er een EHBO post, staan garderobe kluisjes en toiletten.

Route & Parkeren

Foodtrucks

Overnachten

LHBTIQ+ wat betekent het?

 

𝙒𝙞𝙟 𝙜𝙚𝙫𝙚𝙣 𝙟𝙚 5 𝙩𝙞𝙥𝙨 𝙤𝙢 𝙍𝙤𝙯𝙚 𝙕𝙖𝙩𝙚𝙧𝙙𝙖𝙜 𝙠𝙡𝙚𝙪𝙧𝙧𝙞𝙟𝙠 𝙩𝙚 𝙝𝙤𝙪𝙙𝙚𝙣.

Duizenden mensen komen dit weekend samen om Roze Zaterdag te vieren.

We willen de pret niet drukken, maar wees je er bewust van dat veel mensen in een beperkt gebied risico’s met zich meebrengt.

In een mensenmassa kan paniek uitbreken. Oorzaak kan plots opkomend extreem weer zijn, een vechtpartij of een ander voorval. Mensen willen of moeten dan zo snel mogelijk het gebied verlaten. Vaak weten ze niet welke kant ze uit moeten en dan kan paniek ontstaan.

𝟱 𝘁𝗶𝗽𝘀 𝗼𝗺 𝘃𝗲𝗶𝗹𝗶𝗴 𝘄𝗲𝗴 𝘁𝗲 𝗸𝗼𝗺𝗲𝗻:

Ga niet tegen de mensenstroom in.

Blijf rustig en volg de aanwijzingen van de beveiliging en/of hulpdiensten op.

Til kinderen op en help mensen die slecht ter been zijn.

Bel alleen indien strikt noodzakelijk en gebruik geen mobiele internetdiensten. Hierdoor raakt het mobiele netwerk overbelast.

Zijn er gewonden? Bel 112 en vertel waar je bent en wat er aan de hand is.

programma 15 en 16 juni

Ook voorafgaand aan 17 juni is er wat leuks te doen in Goes

Lees meer

programma 18 juni

ook de zondag na Roze Zaterdag is er nog genoeg leuks in Goes te doen 

Lees meer