Goes werken in de zorg

Goes onderscheidt zich met het aantal zorginstellingen in de gemeente. Vlak naast de snelweg A58 bevindt het ADRZ zich. Dit ziekenhuis heeft een prominente plek wat direct opvalt als je Goes in komt rijden. Door deze strategische plek heeft Goes met het ADRZ een belangrijke regionale positie in Zeeland. Naast het ADRZ zijn er vele zorginstellingen actief rondom Senioren- en thuiszorg, jongeren, geestelijke zorg, huis- en tandartsen, revalidatie. Naast deze zorginstellingen bevindt zich in de stad ook de GGD. 

Door de vele zorginstellingen heeft Goes veel te bieden op het gebied van vacatures. Goes heeft een uniek aanbod aan vacatures. Wonen en werken in een stedelijke omgeving, dat toch in de buurt ligt van zee en strand. Daarnaast liggen grote steden als Rotterdam en Antwerpen binnen een uur rijden. Enthousiast geworden? Bekijk hier alle vacatures in Zeeland op het gebied van zorg. 

Hieronder worden verschillende soorten zorg die aanwezig zijn in Goes aan jou voorgesteld. 

Jeugdzorg

Jongeren

Voor jongeren zijn er verschillende instanties aanwezig in Goes. Zo is het TEJO-huis vorig jaar geopend. Dit is het eerste TEJO-huis in Nederland. In het TEJO-huis kunnen jongeren in gesprek gaan met verschillende professionals. 

Het Centrum Jeugd en Gezin (CJG) is er voor ieder gezin. Heb je vragen over jouw gezinssituatie, gezondheid, opvoeden en opgroeien? Deze vragen kun je allemaal stellen aan het CJG. 

Juvent biedt hulp aan jongeren, ouders en pleegouders in Zeeland. Dat doen zij zo dicht mogelijk bij gezinnen thuis. Waar nodig ondersteunen zij hen in behandelgezinnen, gezinshuizen of specialistische behandelgroepen.

Andere organisaties als Kentalis en Auris zijn ook aanwezig in Goes. Beide partijen zijn actief voor kinderen en jongeren met een spraak- en taalprobleem. Zij hebben als doel dat de kinderen beter leren spreken. 

Senioren

Senioren

In Goes zijn er vele seniorenorganisaties actief. Zo is thuiszorg ook een onderdeel van seniorenzorg. In Goes zijn er meerdere partijen actief met seniorenhuizen. 

Binnen de thuiszorg zijn Allévo, SVRZ en Iriz Zorg de specialisten in Goes. Zij verzorgen de juiste zorg gewoon bij de mensen thuis. Dit gebeurt met een op maat gemaakt advies zodat ieder huishouden de juiste thuiszorg krijgt. 

Naast de thuiszorg zijn er ook woningen bij organisaties. SVRZ en Ter Weel hebben verschillende locaties waar opvang voor senioren plaatsvindt. 

ADRZ

ADRZ en Revalidatiecentrum

Het ziekenhuis ADRZ is direct gelegen aan de snelweg A58. Het ziekenhuis heeft een belangrijke positie binnen de regio. Binnen het ziekenhuis zijn verschillende specialisten aanwezig om zo de juiste zorg te bieden.

Achter het ADRZ ligt het revalidatiecentrum Revant Lindenhof. Zij hebben verschillende specialisaties in bepaalde revalidatietechnieken. Binnen het revalidatiecentrum zijn verschillende werkgelegenheidsmogelijkheden. 

Emergis

Emergis

Emergis is een instelling voor geestelijke gezondheidszorg. Jaarlijks behandelen of begeleiden zij circa 13.000 mensen met uiteenlopende problemen: psychiatrische stoornissen, verslaving, problemen op het gebied van wonen en werken, veiligheid, huiselijk geweld. Kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen.

Gehandicaptenzorg

Gehandicaptenzorg

In Goes zijn verschillende zorginstellingen actief voor deze doelgroep. Zowel thuiszorg als dagbesteding wordt verzorgd bij verschillende organisaties. Zo zijn Gors, Arduin en Zuidwester in Goes aanwezig. Alle organisaties staan klaar om de mensen te ondersteunen met hun dagelijkse dingen. Dit wordt onder andere gedaan met actieve activiteiten zodat de mensen onder elkaar zijn.