workshop avond John Blankenstein Foundation

Sport is voor iedereen. We vinden dat iedereen met plezier moet kunnen sporten in de gemeente Goes, wie je ook bent en wat je achtergrond ook is. Voor jong en oud, diverse etnische en sociale achtergronden, ongeacht seksuele voorkeur. Wellicht zijn sommige van deze aspecten nog niet zo van toepassing op de leden binnen uw vereniging. Wij vinden het echter zeer belangrijk dat we openstaan voor iedereen en dat iedereen zich welkom voelt. Een veilig sportklimaat waarin we met respect omgaan met verschillen. Een omgeving waarin we begrip creëren in elkaars waarden en standpunten, zodat iedereen met plezier op zijn of haar club of vereniging kan blijven komen.

De John Blankenstein Foundation zet zich in om zaken bespreekbaar te maken, die vaak onbesproken blijven. Dit kan zijn: racisme, huiselijk geweld, scheiding van ouders en homoacceptatie. Op een sportclub gaat het om winnen, gelijkwaardigheid, plezier en respect. Hoe zorg je daarvoor? Hoe praten we daarover met elkaar? Welk gedrag spreken we met elkaar af?

De John Blankenstein Foundation helpt coaches, trainers en begeleiders in het herkennen van signalen als het wat minder gaat met een speler, en het bespreekbaar maken van de wat lastigere thema's individueel en in teamverband. Zij doen dit vanuit de droom van wijlen John Blankenstein die homoacceptatie binnen de sport bespreekbaar wilde maken, zodat iedereen met plezier kan sporten. Deze gedachte is inmiddels in een bredere maatschappelijke context geplaatst: hoe gaan we met elkaar om? Hoe maken we de lastigere thema's die in een ieders leven wel voorkomen bespreekbaar? Wat zeg je wel en wat niet?

Programma maandagavond 23 mei
19.30 inloop met hapje en drankje
20.00 workshop JBF
21.30 nawoord Cios
21.40 afsluiting met hapje en drankje
22.10 einde avond

De locatie van de avond is CIOS Zuid-West Nederland, Zwembadweg 1, 4463 AB Goes

Deze avond is voor coaches, trainers, vrijwilligers en bestuursleden sportverenigingen en instellingen. Aanmelden voor deze gratis te bezoeken avond kan t/m 12 mei via  goesbewegen@goes.nl