Waterconcert fanfare Euphonia Goes

Zondag 12 februari, waterconcert fanfare Euphonia Goes i.s.m. brassband Excelsior Kloetinge. Aanvang 14.00 u, Omnium (Zwembadweg 3) te Goes. Kosten toegang €10, te reserveren via euphoniagoes@live.nl of verkrijgbaar aan de kassa.

Waterconcert fanfare Euphonia Goes

Muziekvereniging Euphonia Goes geeft op zondag 12 februari a.s een bijzonder concert. Het concert staat nl. in het teken van Zeeland en water waar de provincie altijd mee te maken heeft gehad. Aanleiding voor het concert is het 700-jarig bestaan van de provincie Zeeland. Bovendien vond de watersnoodramp 70-jaar geleden plaats.

Euphonia neemt u tijdens dit concert mee vanaf het ontstaan van de provincie door het smelten van het ijs na de laatste ijstijd in het werk ‘Melting the Ice’, naar de verdwenen dorpen door alle overstromingen en stormen die in de afgelopen 700 jaar hebben plaatsgevonden met de werken ‘The Sunken Village’ en ‘Into the storm’.

Uiteraard wordt er ook uitgebreid stilgestaan bij de watersnoodramp. Het werk ‘Grijsoord’ is speciaal hiervoor geschreven. Het water brengt gelukkig niet alleen ellende in Zeeland. De zee en het water zorgen ook voor vele voordelen zoals werkgelegenheid in havens en natuurlijk het toerisme. Dit komt terug in de werken ‘De Zee’ en ‘A taste of Blof’ met daarin de nummers ‘Dansen aan zee’ en ‘Hier aan de kust’. Tijdens het concert worden er op een groot scherm foto's getoond van plaatsen in de provincie die aansluiten bij de gespeelde muziek.

Na de pauze is er een gastoptreden van Brassband Excelsior Kloetinge die hun programma ook hebben afgestemd op het thema ‘Water’. Aan het einde van het concert zullen beide orkesten worden samengevoegd en worden nog enkele werken samen gespeeld. Het concert wordt afgesloten met het Zeeuws volkslied.

Het belooft een bijzondere en mooie middag te worden in het Omnium te Goes. Kaarten voor het concert zijn te reserveren via Euphonia@live.nl of zijn te verkrijgen bij de kassa aan de zaal. De aanvang van het concert is 14.00 uur.