Orgelconcert Bart Rodyns - Grote Kerk Goes

Op vrijdag 5 augustus organiseert de Stichting Muziek in de Grote Kerk Goes een orgelconcert op het Marcussen-orgel in de Grote of Maria Magdalenakerk.

Het concert wordt gegeven door Bart Rodyns. Bijzonder aan dit concert is dat naast het Marcussen-orgel in de Grote Kerk ook een Debain-drukwindharmonium uit 1894 bespeeld wordt. Dit harmonium komt ui de collectie van de concertgever en is een uniek instrument.
Rodyns is titulair-organist en muziekdirecteur van de Sint-Pauluskerk in Antwerpen en hoofdvakdocent orgel, klavecimbel en harmonium aan de Fontys Music Academy (conservatorium) in Tilburg. Daarnaast heeft hij een internationale concertpraktijk op voornamelijk orgel en harmonium.

Op het programma staat muziek van Froberger, Brahms, Carl Philipp Emmanuel Bach en Pachelbel. Op harmonium klinkt vervolgens muziek van o.a. César Franck, de Franse componist die dit jaar precies 200 jaar geleden is geboren en veel heeft betekent voor de harmoniummuziek.

Het concert begint om 20.00 uur, entree is € 10. Voor meer informatie over de orgelconcerten: www.muziekindegrotekerkgoes.nl