Drum Special bij Bax Music Goes

Op zaterdag 17 oktober is het weer tijd voor de jaarlijkse Drum Special bij muziekwinkel Bax Music. Tijdens deze dag kunnen drummers en percussionisten van alle niveaus gratis drum-optredens en -workshops bijwonen. Ook is er een kosteloze afstelservice voor snaredrums.

Optreden en workshop
Vanwege de veiligheidsmaatregelen rondom corona is de Drum Special (voorheen Groove Day) iets anders opgezet dan normaal. Toch is er nog genoeg te beleven. Aan het begin van de middag verzorgt drummer Pascal Vermeulen, ambassadeur van het drummerk Odery, een optreden met zijn band en beantwoordt vragen over dit merk. Rond 14:00 uur geeft drummer Mira Burgers namens Tama en Sabian een afwisselende drum-workshop. Hierbij gaat ze in op onderwerpen als sound, groove en creativiteit, aan de hand van veel live gespeelde voorbeelden.

Drumbattle
Bastiaan Koster en Sean Brandenburg, twee drumspecialisten van Bax Music zelf, vermaken rond 16:00 uur de aanwezigen met een drumbattle op een akoestische en een elektronische drumkit. Het belooft extra interessant te worden voor drummers die meer willen weten en leren over het creatief spelen met een dubbel bassdrumpedaal.

Gratis les en afstelservice
Gedurende de hele dag is drumdocent Guido van de Wijdeven van Major 7 Music Academy aanwezig om gratis één-op-één proeflessen te geven aan iedereen die interesse heeft in drumles. Daarnaast staat de Bax Music Snaredrum Service klaar bij de servicebalie van de drumafdeling voor het kosteloos afstellen van snaredrums. Dit kan gaan om stemmen, maar ook om hulp bij het aanbrengen van vervangende vellen of een nieuwe snarenmat, en het beantwoorden van vragen.

Plaats: Bax Music, Olympiastraat 4, Goes

Tijd: 10:00 - 17:00 uur (winkel geopend van 10:00 tot 18:00 uur)

Meer informatie en inschrijving: bax-shop.nl/drum-special