CuliFair

Op woensdag 3 en donderdag 4 juli vindt in Goes het evenement CuliFair plaats: het enige Nederlandse culinaire fairtrade openluchtfestival. De Grote Markt wordt op deze dagen weer omgetoverd tot groot, zomers loungerestaurant, waar de beste koks van verschillende Goese restaurants hun vakmanschap en creativiteit laten zien.

Fairtrade-, streek- en biologische producten krijgen een hoofdrol. De spelregels zijn als volgt: alle gerechten bevatten minimaal één fairtrade-ingrediënt en één ‘Zeeuws zeker’ of biologisch product. Vis draagt het MSC-viskeurmerk. Bezoekers kiezen en mixen de gerechten naar eigen smaak, waardoor ze op een laagdrempelige manier en voor een vriendelijk bedrag kennis kunnen maken met verschillende keukens en
producten.

Deelnemende restaurants: Brasserie d'AnversHet Binnenhof, Goese Golf, Over de Kook/Cook in Style, Kees Schrijver culinair, Grand Café Jersey, Hotel Brasserie Katoen, De Vierlinden, Taart & Tafel/ Bij Tessa.