Concert "Daan Manneke jaar" - Grote Kerk Goes

De Stichting Muziek in de Grote Kerk Goes organiseert op zaterdag 9 november een concert ter gelegenheid van de 80e verjaardag van Daan Manneke in de Grote of Maria Magdalenakerk in Goes.

Daan Manneke werd geboren in Kruiningen en ontving zijn eerste muzieklessen bij Adriaan Kousemaker in de Grote Kerk in Goes. Later studeerde hij aan de conservatoria van Tilburg, Brussel en Amsterdam. Van 1972 tot 2008 was Daan Manneke verbonden aan het conservatorium van Amsterdam, eerst als docent analyse van de eigentijdse muziek en improvisatie, vervolgens meer dan 20 jaar ook als docent hoofdvak compositie. Aan hetzelfde instituut richtte hij de afdeling compositie Jong Talent op en begeleidde vele jaren (zeer) jonge getalenteerde compositieleerlingen. Daan Manneke is oprichter en tot voor kort artistiek leider van het kamerkoor Cappella Breda. Manneke kan beschouwd worden als één van de belangrijkste Nederlandse componisten van na 1945. Andere namen die hierbij genoemd kunnen worden zijn Ton de Leeuw, Peter Schat, Joep Straesser, Otto Ketting, Theo Loevendie en Jan Welmers.

Het concert wordt gegeven door de Zeeuwse trompettist Ab Brouwer en de stadsorganist van Goes, Arno van Wijk. Op het programma staat muziek voor orgel solo en voor trompet en orgel van Daan Manneke en van tijdgenoten als Jan Felderhof, André Jolivet, Joep Straesser en Ad Wammes. Aanvang 16.00 uur, entree € 10,00.