Modestad

Goes is een heerlijke winkelstad. De historische binnenstad heeft veel zelfstandige winkels, of het nu gaat om mode, accessoires, of lekker eten en drinken . Er valt dus veel te ontdekken. Zoals dat hippe designlabel, een handgemaakte tas of dat perfecte vintage jurkje.  In het laatste weekend van september vinden er activiteiten plaats in het kader van Goes Modestad. Hieronder een overzicht.

Fashion & Art

Alles over de diversiteit van mode in Europa zie je op de expositie “Fashion & art around Europe’ 25 september t/m 30 oktober in het historisch stadhuis van Goes op de Grote Markt.  Naast couturestukken van bekende Nederlandse ontwerpers zoals Mart Visser, Ronald Kolk en Edwin Oudshoorn ziet u bijzondere creaties uit Spanje, Engeland maar ook Slovenië en Kroatië. Bijzonder is de creatie van de Franse ontwerper Yves Saint Laurent uit de privécollectie van actrice Catherine Deneuve. Klik hier om uw tickets te bestellen 

De expositie is rolstoeltoegankelijk. Er kan gebruik worden gemaakt van een mobiele traplift.

impressie expositie, klik hier voor de videoclip

Lees meer

Yves Saint Laurent filmavond

Parijs, januari 1958. De 21-jarige Yves Saint Laurent wordt aangeduid als opvolger van Christian Dior en stelt zijn eerste collectie voor. Op diezelfde succesvolle dag ontmoet hij Pierre Bergé, meester in het vak, die de liefde van zijn leven en zijn zakenpartner wordt. Beiden zullen elkaar nooit verlaten. Drie jaar later richten ze het bedrijf Yves Saint Laurent op, inmiddels uitgegroeid tot een van de beroemdste merken in de luxe modewereld.

Regisseur Lespert pakt visueel flink uit, en maakte de film met medewerking van Pierre Bergé, 50 jaar lang de liefdespartner van Yves Saint Laurent.

Bij aankoop van uw ticket aan de avondkassa krijgt u op vertoon van uw expoticket € 1,50 euro korting op de toegangsprijs. Deze korting is niet geldig met voorverkooptickets.
Donderdag 7 Oktober - 20.00 uur - filmhuis podium 't Beest 

Lees meer

Goes Couture

Goes Couture - donderdag 23 september 2021
Niemand minder dan couturier Edwin Oudshoorn (bekend van o.a. de jurken van Koningin Maxima, vele rode lopers en het Televizier-Ring Gala) presenteert deze Donderdagavond een exclusieve collectie speciaal voor Goes Couture, onder andere geïnspireerd door Zeeuwse invloeden. Oudshoorn staat bekend om zijn romantische sprookjesjurken en zijn herkenbare signatuur.

Lees meer

Goes Modestad fashion shows

Zaterdag  25 september, vanaf 12.30 uur

Wat trek jij aan deze winter..? Laat je inspireren door de nieuwe najaarsmode van diverse Goese modezaken tijdens deze fashionable zaterdagmiddag in de Grote Kerk. Op de catwalk tonen de modellen van DC Models je naast heren-, dames- en kindermode ook schoen- en brilmode. 

Lees meer

Vintage & fair tour

De omstandigheden waaronder kledingproductie plaatsvindt, zijn vaak not so pretty.
Verspilling, vervuiling, uitbuiting.. Renske van Vintage or Fair wil laten zien dat het ook anders kan: fashionable, maar wél goed voor mens & milieu.
Hoe? Het begint bij je eigen kledingkast, want het meest duurzame wat je kunt doen, is dragen wat je al hebt. Maar wat doe je wanneer je wel iets ‘nieuws’ nodig hebt? Ga tijdens Goes modestad mee
op de Vintage & Fair tour en kom erachter hoe je duurzamere modekeuzes kunt maken.

Lees meer

Ibiza Goes to Holland

vrijdag 24 september - Grote Kerk
Als voorproefje op het Goes Europa jaar laten we je alvast genieten van dit unieke evenement. Tijdens deze avond kan je letterlijk en figuurlijk de sfeer en cultuur proeven van het zonnige en mooie eiland Ibiza.

Lees meer

Videoclip

De prachtigste villa’s , hotels en restaurants, stoere locaties om te werken of te ondernemen en bruisende evenementen en winkelsteden maken van Zeeland dé plek om te wonen of te verblijven. Bekijk het in deze fashionable videoclip!

Lees meer

shopping route

Van de 50 bekendste luxe damesmodemerken zijn er zeker 35 te vinden in Goese modezaken. Dit is veel meer dan in de steden om ons heen. Steeds meer shopliefhebbers, modekenners en -ondernemers vinden hun weg dan ook naar het mooie Goes.

Lees meer

modemerken

Goes is een modestad.  In geen enkele stad in de wijde omgeving vind je meer modemerken in het hogere segment dan in Goes. Steeds meer shopliefhebbers en modekenners weten dan ook goed de weg te vinden naar de binnenstad. 

Lees meer

Ineke Otte

Kunstenares Ineke Otte ontwerpt bijzondere collecties draagbare sieraden, die ze wereldwijd presenteert in o.a. New York, Chicago, Milaan, Moskou, Parijs, Sint Petersburg, Barcelona. Voor haar sieraden won zij vier keer de ‘Sherrif de Mode’ prijs in Parijs tijdens Fashion Week. Ook werden haar sieraden daar twee keer voor de wereldwijde campagne in Parijs gekozen. Haar kleurrijke studio ligt misschien een beetje uit de route, maar een bezoek is het kleine ommetje meer dan waard. www.inekeotte.com

Lees meer