Mobiel parkeren

Mobiel parkeren

In de gemeente Goes kunt u bij alle betaalde parkeerplaatsen zogenaamd mobiel parkeren. Dit is het klokken van de parkeertijd door middel van een mobiele telefoon. De kosten worden daarbij achteraf verrekend.

Mobiel parkeren
Met mobiel parkeren start en stopt de automobilist de parkeertijd via de mobiele telefoon. Dit kan door het sturen van een sms-bericht of door te bellen met één van de drie bedrijven waarmee de gemeente hiervoor een overeenkomst heeft gesloten. Automobilisten met een abonnement bij één van deze bedrijven geven per parkeeractie het zonenummer door, dat boven de parkeerautomaat staat vermeld. De voordelen van dit systeem zijn onder andere het niet meer overschrijden van de parkeertijd en geen gebrek aan kleingeld. Ook het risico op parkeerbonnen is verleden tijd.

Vaste en variabele kosten
De drie bedrijven die het mobiel parkeren in Goes mogelijk maken, zijn Parkmobile (www.parkmobile.nl), Park-Line (www.park-line.nl) en Yellowbrick (www.yellowbrick.nl). Geïnteresseerden kunnen zich snel en eenvoudig via de website aanmelden. De kosten bestaan uit vaste abonnementskosten, afhankelijk van de gekozen provider en variabele parkeerkosten en afhankelijk van de geldende parkeertarieven. De verrekening hiervan is achteraf, via automatische incasso of creditcard. Overigens betekent de manier van mobiel parkeren niet dat de oude betaalmogelijkheden komen te vervallen. Automobilisten kunnen gewoon met contant geld en de chipknip terecht. Parkmobile kent ook een variant zónder abonnementskosten.

Download hier de flyer over Mobiel Parkeren in Goes.