Voeg jouw evenement toe
2017
2018
Categorie
Weergave
Locatie

19 mei 2017 | 20:00 uur Esher Apituley's Locomotive - Bach & Bleekwater

Esher Apituley's Locomotive - Bach & Bleekwater
Locatie: Theater de Mythe

Acht musici en een schoonmaakster; van de hoge kunst en die van de hoge nuchterheid

We hebben bijzondere kamermuziek voor u. Esther Apituley is een muzikante die graag een nieuwe aanpak voor concerten zoekt. Dat doet ze op schitterende wijze door een zeer professioneel ensemble te combineren met het geweldige droog-komische talent van Helen Kamperveen.

De Dames ontmoeten elkaar door een planningsfout van het theater waardoor ze plotseling tegelijk op het podium staan. De een om een concert te geven, de ander om schoon te maken. Beiden zijn onverzettelijk en gaan door met datgene waarvoor zij zijn ingehuurd. Ze raken met elkaar in gesprek en de schoonmaakster breekt open door de gespeelde muziek. Apituley speelt deze avond ook solo, onder ander de Chaconne van Bach maar nieuw gearrangeerd door Bob Zimmerman voor acht musici. Ook schreef hij een arrangement voor een koor dat uitgevoerd wordt door een plaatselijk koor. De teksten zijn van Ko van den Bosch (o.a. Noord Nederlands Toneel).

Deze voorstelling wordt mede mogelijk gemaakt door subsidie van de Stichting Boone. Organisatie:  Bibliotheek Oosterschelde en Stichting Kamermuziek Zeeland.

In onderstaande trailer is Leny Breederveld te zien. Haar rol is overgenomen door Helen Kamperveen,

» Meer informatie
» Kaarten bestellen
< terug naar overzicht