Voeg jouw evenement toe
2017
2018
Categorie
Weergave
Locatie

14 oktober 2017 | 20:00 uur - 21:00 uur Van Westering Festival - Orgelconcert

Van Westering Festival - Orgelconcert
Locatie: Grote of Maria Magdalenakerk

De Stichting Muziek in de Grote Kerk Goes organiseert van 9 t/m 14 oktober een festival rondom de muziek van de Nederlandse componist Paul Christiaan van Westering.

Paul Christiaan van Westering (1911-1991) schreef de muziek bij veel teksten van Annie M.G. Schmidt, zo is hij de componist van o.a. Dikkertje Dap, Beertje Pippeloentje en De leeuw is los. Dat hij daarnaast veel andere muziek geschreven heeft, is maar nauwelijks bekend. Daarom worden er vier concerten georganiseerd waarin verschillende aspecten van zijn muziek belicht worden.

Op zaterdag 14 oktober geeft de stadsorganist van Goes, Arno van Wijk, een orgelconcert op het Marcussen-orgel in de Grote of Maria Magdalenakerk. Paul Chr. van Westering heeft vele orgelwerken geschreven. Sommige zijn uitgebreid en concertant, andere weer beknopt en meer gericht op gebruik tijdens kerkdiensten. De bekende organist Feike Asma was een warm pleitbezorger van zijn orgelmuziek, hij heeft van veel orgelwerken de première gespeeld. De stadsorganist van Goes, Arno van Wijk, speelt op het Marcussen-orgel in de Grote Kerk een programma met enkele orgelwerken van Van Westering. Aanvang 20.00 uur, entree € 5,00.

Voor meer informatie: www.muziekindegrotekerkgoes.nl.

< terug naar overzicht