Europa Festival Goes

Een van de hoogtepunten van het Goes-Europajaar is het Europafestival in de binnenstad van Goes. Vier dagen lang kunnen bezoekers genieten van Europese bieren, gerechten, muziek, kunst en curiosa. Entertainment voor jong en oud!

Europees Bierfestival

Bierliefhebbers opgelet! Op het plein tussen de Grote Kerk en de Heilige Maria Magdalenakerk vind je het allereerste Goes-Europese bierfestival. Brouwers uit onder andere Duitsland, België en Italië
reizen af naar Goes om de bezoekers heerlijke speciaalbiertjes te laten proeven.  Speciaal voor dit festival is een duurzaam proefglas ontworpen, met een Goes-Europese touch! Zo ga je naar huis met een goed gevoel én mooi aandenken!  Natuurlijk zijn ook de brouwers uit Goes deze dag goed vertegenwoordigd: met Slot Oostende, Brouwerij ’t Gansje en speciaal festivalbier gebrouwen door Jens van Stee.
Muziek is er uiteraard ook! Donderdagavond kleinkunst en Poëzie door Willem de Geus (zang/tekst) en Michiel Meijers (piano) tijdens de openlucht editie van 'Petit-Théatre La Bohème'. Vrijdagavond dansen met The Balcony Players en ook Tom Cherry met zijn gitaar. En op zaterdag Bernard Hering en zondag Stefan Live! 

Fiësta Europa

De Grote Markt is het decor voor Fiësta Europa, een evenement voor heel de familie! Op deze internationale feestmarkt kun je ontdekken, proeven en genieten van al het moois en lekkers dat ons continent te bieden heeft. Marktkramers uit heel Europa verkopen specialiteiten uit hun land of streek. Van Spaanse paella en Portugese Pastel de Nata tot Franse gedroogde worsten en Italiaanse pasta’s!

We kunnen er van alles over schrijven, maar de unieke sfeer op Fiësta Europa moet je bovenal beleven! Laat je onderdompelen in deze vrolijke mix van talen en culturen, van smaken, geuren en kleuren. Maak een praatje met de vriendelijke standhouders die ijverig hun waar aanprijzen. Leer een paar woordjes Hongaars, oefen je Italiaans, Frans of Duits. En dat allemaal dichtbij huis!   

Moe van het shoppen en alle nieuwe indrukken, kun je op het gezellige terras bijkomen met een drankje en genieten van de beste internationale gerechten. Deze worden ter plekke vers voor jou bereid! Ondertussen zorgen live muzikanten voor een heerlijke vakantiesfeer. Kinderen kunnen zich onder toezicht uitleven in het kinderdorp. Houd voor meer info onze website en social media in de gaten.

Kunst en curiosa op de Goese Kade

Wandelend over de Goese Kade, waan je je deze zomer in het Franse Montmartre. Portrettekenaars uit Goes en omstreken leggen gezichten vast van gewillige passanten, net als in Parijs. Een klassiek orkest speelt op de achtergrond, terwijl je langs verschillende kraampjes en winkels loopt met kunst en curiosa. Bezoek de verschillende kunstgalerijen en strijk neer op een gezellig terras aan het water, voor een mediterraan hapje en drankje in de zon. Wat wil je nog meer!
Tip: vrijdag muziek van Arion strijkkwartet en de Bellringers,  zaterdag muziek van Threads of Silver and Gold en op zondag muziek van Kwintet La Haye 

Europa Festival | Goes Europa (goes-europa.nl)