Kerstmarkt Goes in en rondom de Grote Kerk

Shoppen, food, entertainment en gezelligheid op Kerstmarkt Goes: de leukste manier om in kerststemming te komen!  Geniet van de thema's Dickens, living, muziek en food rondom en in de Grote Kerk in Goes op zaterdag 10 & zondag 11 december. Op zaterdag van 11 uur tot 17 uur en op zondag van 12 tot 17 uur. 
 

kerstmarkt 1

Gezelligste kerstmarkt van Zeeland

De kerstmarkt in Goes is inmiddels uitgegroeid tot de gezelligste van Zeeland. Hier vind en beleef je alles dat het kerstgevoel compleet maakt. De kerstmarkt slingert rondom en door de Grote of Maria Magdalena Kerk. U treft hier tientallen leuke kramen met kerstartikelen, waaronder heerlijke fudge, olijfolie, chocolade en Zeeuwse streekproducten. 

Maar ook prachtige kaarsen, woonaccessoires, kunst en sieraden. Er zijn deze dagen diverse muzikale optredens en theater acts in Dickens stijl.

Foto's 2019

kerstmarkt 2

Terug in de tijd

Dickensfiguren en enkele koren verrassen regelmatig met optredens en muziek. Naast danseres, paraderen er dames en heren van stand. De kwakzalvers en schoenpoetsers proberen nog gauw een aardige duit te verdienen. De wasvrouwen zorgen dat alles met Kerst weer schoon in de kast hangt. 

 


 

slot oostende Goes

Slot Oostende

Aangrenzend aan de kerstmarkt bevindt zich Slot Oostende. Slot Oostende is een historische plek, misschien wel de vroegst bebouwde plek van Goes. Het antieke slot met zijn rijke historie en fantastische sfeer is dé plek om even op te warmen met een lekker hapje en drankje. Ook is het mogelijk om een rondleiding of bierproeverij te boeken. meer informatie.

plattegrond

Routebeschrijving

Goes is een centraal gelegen stad in de provincie Zeeland. Goes is de enige stad op de eilanden Zuid- en Noord-Beveland en vervult daarom een centrumfunctie voor deze regio. Goes heeft een gezellig centrum met een grote markt omringt door een diversiteit aan horeca en winkels. Het aantal winkels in het monumentale winkelcentrum van Goes is te vergelijken met dat van een middelgrote stad. 

Per auto
Vanuit Roosendaal/Bergen op Zoom
Via de A58 rijdt u richting Middelburg/Vlissingen tot afrit Goes/Zierikzee. U houdt rechts aan en neemt direct afslag Goes de Poel. Aan het eind van deze afslag gaat u rechts af en ziet u Hotel Goes aan uw linkerzijde.

Vanuit Vlissingen/Middelburg
Via de A58 rijdt u richting Bergen op Zoom tot afrit Goes/Zierikzee. U houdt rechts aan en neemt direct afslag Goes de Poel. Aan het eind van deze afslag gaat u rechts af en ziet u Hotel Goes aan uw linkerzijde.

Vanuit Rotterdam/Zierikzee
Via de N59 neemt de aansluiting op de N256 richting Goes. U neemt de afslag Goes de Poel. Aan het eind van deze afslag gaat u rechts af en ziet u Hotel Goes aan uw linkerzijde.

Met het openbaar vervoer is Goes prima te bereiken door haar rechtstreekse treinverbinding met Amsterdam. Daarnaast is Goes het knooppunt in het busdienstennet van Connexxion in Zeeland.
 

Alle parkeerinformatie klik hier

kerstmarkt 3

Deelnemen?

Interesse om deel te nemen? Mail naar Rik van Wijnen via bureau@goesmarketing.nl.

 

 

 

 

Kerstmarkt Arrangementen

Wilt u optimaal genieten van uw tijd op de kerstmarkt en in Goes? Verschillende hotels bieden u arrangementen, speciaal voor dit weekend! 

Hotel van der Valk Goes: meer informatie

Hotel Katoen: meer informatie

Hotel Terminus: meer informatie

D.I.Y. Goese kerstmobiel

Tijdens de kerstvakantie hoef je je niet te vervelen thuis. Je kan namelijk je eigen Goese kerstmobiel gaan maken. Print het bestand uit en ga meteen aan de slag!

Wat heb je hiervoor nodig:

  • Viltstiften of potloden
  • Touw
  • Satéprikkers of takjes
  • Schaar
  • Eventueel lijm

Uitleg filmpje

Nadat je het bestand hebt uitgeprint kan je gaan beginnen met het inkleuren van de tekeningen. Kies er zelf een aantal uit die je mooi vindt of gebruik ze allemaal. Wanneer de tekeningen zijn ingekleurd kan je ze gaan uitknippen. Aan de bovenkant zijn stipjes gemaakt waar de gaatjes in moeten komen. Deze kan je met de schaar of met een satéprikker doorprikken. Vervolgens kan je het mobiel in elkaar gaan zetten. Gebruik hiervoor de takjes die je buiten hebt gevonden of de satéprikkers. Bevestig de takjes met touw aan elkaar in een model naar jouw wens. Wanneer je dit lastig vindt kan je ook de lijm hiervoor gebruiken. Als laatste ga je door iedere tekening een stukje touw halen. Hierdoor kan je de tekeningen bevestigen aan alle takjes. Zorg er wel voor dat alles in balans blijft. Hang alles in balans? Dan is jouw Goese kerstmobiel af en kan je hem gaan ophangen!

Goese kerstmobiel.pdf 

Lees meer