Kerstmarkt

Kerstmarkt Goes | vrijdag 7 december 11.00-20.00 uur en zaterdag 8 december 2019 11.00-20.00 uur | binnenstad 

Shoppen, food, entertainment op Kerstmarkt Goes: de leukste manier om in kerststemming te komen!

Ruim 100 kramen, meer dan 10.000 bezoekers en de thema's brocante, Dickens, muziek en food. Locatie: op vrijdag 7 en zaterdag 8 december 2019 in de binnenstad van Goes.

Grootste kerstmarkt van Zeeland

De kerstmarkt in Goes is inmiddels uitgegroeid tot de grootste van Zeeland. Hier vind en beleef je alles dat het kerstgevoel compleet maakt. De kerstmarkt slingert door de mooiste straten en pleinen. Rondom de Grote Kerk, de Korte kerkstraat en op het Weeshuisplein staan tientallen leuke kramen met kerstartikelen, op de Grote Markt is er een ijsbaan en in de Grote Kerk zijn er diverse muzikale optredens en een brocante- & curiosa markt.

Terug in de tijd

Musical-Vrienden, toneelvereniging Heer Hendrik en diverse koren verrassen regelmatig met optredens en muziek. Naast dansende schoorsteenvegers, paraderen er dames en heren van stand. De kwakzalvers en schoenpoetsers proberen nog gauw een aardige duit te verdienen. De wasvrouwen zorgen dat alles met Kerst weer schoon in de kast hangt. Onder de maretak wordt gezoend en er is een gedekte Kersttafel waar iedereen kan aanschuiven voor het Kerstdiner. Ook zijn er muzikale optredens van diverse muziekgezelschappen.

Gegarandeerd schaatsplezier!

Of het nu gaat vriezen dat het kraakt of niet: schaatsen op natuurijs kan vanaf 7 december tot en met 6 januari op de natuurijsbaan op de Grote Markt. Elke dag gegarandeerde ijspret tussen 9 en 22 uur!
Kinderen kunnen hier glijden, zwieren en zwaaien. De horeca zorgt voor een sfeervolle aankleding rondom de Grote Markt, waar voor iedereen wat lekkers te krijgen is. Op en rond de ijsbaan zijn leuke activiteiten te beleven, zoals een feest met de mascotte van de ijsbaan, Bobby. In de avonduren is de baan sfeervol verlicht en is er winterse muziek te horen. Op sommige avonden is het mogelijk om curling te spelen. Voor openingstijden en het programma kijk je op www.zeelandhoudtvanschaatsen.nl

Rondleiding

Onder leiding van de enthousiaste gidsen van ’t Gilde de Bevelanden kun je deze zaterdag om 14.00 uur deelnemen aan rondleidingen door het hart van Goes met zijn historische panden. De rondleidingen zijn gratis en starten vanaf het VVV kantoor aan de Singelstraat 11 in Goes.

Kerst dansspektakel

In de Grote kerk is er een podium met beide dagen live muziek. Op vrijdagavond en zaterdagmiddag verzorgen de dansers van BodyAction diverse kerst dansshows. Kerstmuziek en hedendaagse muziek wisselen elkaar af en de glitter en glamour kostuums maken het geheel compleet.

Slot Oostende

Aangrenzend aan de kerstmarkt bevindt zich Slot Oostende. Slot Oostende is een historische plek, misschien wel de vroegst bebouwde plek van Goes. Het antieke slot met zijn rijke historie en fantastische sfeer is dé plek om even op te warmen met een lekker hapje en drankje. Ook is het mogelijk om een rondleiding of bierproeverij te boeken. meer informatie.