Goes Winterstad in de binnenstad

Shoppen, food, entertainment en gezelligheid tijdens Goes Winterstad: de leukste manier om in kerststemming te komen!  Geniet van de Goese kerstsfeer op zaterdag 10 & zondag 11 december. 
 

Goes Winterstad

sfeervolle kerstmarkt in de Grote- of Maria Magdalena Kerk

De kerstmarkt in Goes is de sfeervolste van Zeeland. Hier vind en beleef je alles dat het kerstgevoel compleet maakt. De kerstmarkt vindt plaats in de Grote of Maria Magdalena Kerk. Naast kramen en stands met kerstartikelen kan je ook genieten van muzikale optredens in kerstsfeer. 
Zaterdag 10 december van 11.00 tot 18.00 uur en Zondag 12 december van 12.00 tot 17.00 uur
gratis entree
Foto's 2019

Kerstpaleis Goes

Kerstpaleis in het Monumentale Stadhuis aan de Grote Markt 

Ga mee op reis door het oude Stadhuis in Goes, en ontdek het verhaal van 'Het huis van het bevroren hart'! 
Op 10,11, 17 & 18 december wordt het Oude Stadhuis in Goes omgedoopt tot 'Het Kerstpaleis'. Speciaal voor deze gelegenheid is door Marcel van As een verhaal geschreven: 'Het huis van het bevroren hart'. 
'Wees welkom, wees welkom en komt u vooral binnen. Het is ook zo lang geleden dat ik mensen mocht ontvangen in ons prachtige huis.' Zo klinken de woorden van de kamerheer/dame die u ontvangt in het huis van de familie van der Harth. Samen met u gaat de kamerheer/dame op reis door het huis, alwaar u al snel ontdekt dat de kerstdagen van deze familie niet meer zijn zoals het is geweest. Om het precieze verhaal achter de lege kersttafel, de geëtaleerde kerstjurken en de hartwerkende man des huizes te weten te komen, dient u elke kamer in het huis tot leven te wekken. Hoe? Dat wordt u hopelijk vanzelf duidelijk.
Het huis van het bevroren hart is een unieke, interactieve voorstelling in het oude stadhuis in Goes, wat het verhaal verteld van een verloren kerst binnen de familie van der Harth. Middels zang, spel, muziek en decoratief ingerichte kamers wordt het verhaal verteld. Vroeger was het wel anders, maar tegenwoordig is er weinig kerstvreugde te vinden in het huis. Iedereen lijkt daar wat van te weten, behalve kleindochter Celine. Zij stelt zich een hele andere kerst voor...
Reist u met ons mee door het huis van de familie van der Harth?
Data: 10,11,17 & 18 december 2022  Toegang: gratis Tijden: 12-17 uur, elke 15 min start een nieuwe tour door het huis. Per tour is ruimte voor ca 10 gasten. Leeftijd: alle leeftijden meer info

 

plattegrond

Goes ligt centraal in de provincie Zeeland. Goes is de enige stad op de eilanden Zuid- en Noord-Beveland en vervult daarom een centrumfunctie voor deze regio. Goes heeft een gezellig centrum met een grote markt omringt door een diversiteit aan horeca en winkels. Het aantal winkels in het monumentale winkelcentrum van Goes is te vergelijken met dat van een middelgrote stad. 

Met het openbaar vervoer is Goes prima te bereiken door haar rechtstreekse treinverbinding met Amsterdam. Daarnaast is Goes het knooppunt in het busdienstennet van Connexxion in Zeeland.
 

Alle parkeerinformatie klik hier

kerstmarkt Goes

Deelnemen aan de Kerstmarkt?

Interesse om deel te nemen? Mail naar bureau@goesmarketing.nl.
Let op: alle beschikbare plekken zijn inmiddels ingevuld. U kunt zich alleen nog aanmelden voor de reservelijst. 

 

 

 

 

Kerstmarkt Arrangementen

Wilt u optimaal genieten van uw tijd op de kerstmarkt en in Goes? Verschillende hotels bieden u arrangementen, speciaal voor dit weekend! 

Hotel van der Valk Goes: meer informatie

Hotel Katoen: meer informatie

D.I.Y. Goese kerstmobiel

Tijdens de kerstvakantie hoef je je niet te vervelen thuis. Je kan namelijk je eigen Goese kerstmobiel gaan maken. Print het bestand uit en ga meteen aan de slag!

Wat heb je hiervoor nodig:

  • Viltstiften of potloden
  • Touw
  • Satéprikkers of takjes
  • Schaar
  • Eventueel lijm

Uitleg filmpje

Nadat je het bestand hebt uitgeprint kan je gaan beginnen met het inkleuren van de tekeningen. Kies er zelf een aantal uit die je mooi vindt of gebruik ze allemaal. Wanneer de tekeningen zijn ingekleurd kan je ze gaan uitknippen. Aan de bovenkant zijn stipjes gemaakt waar de gaatjes in moeten komen. Deze kan je met de schaar of met een satéprikker doorprikken. Vervolgens kan je het mobiel in elkaar gaan zetten. Gebruik hiervoor de takjes die je buiten hebt gevonden of de satéprikkers. Bevestig de takjes met touw aan elkaar in een model naar jouw wens. Wanneer je dit lastig vindt kan je ook de lijm hiervoor gebruiken. Als laatste ga je door iedere tekening een stukje touw halen. Hierdoor kan je de tekeningen bevestigen aan alle takjes. Zorg er wel voor dat alles in balans blijft. Hang alles in balans? Dan is jouw Goese kerstmobiel af en kan je hem gaan ophangen!

Goese kerstmobiel.pdf 

Lees meer