Blog

Het kindercollege maakt bij elke gebeurtenis een blog. 

Installatie nieuwe burgemeester

12 augustus 2018

We waren uitgenodigd om aanwezig te zijn bij de installatie van de nieuwe burgemeester. Toen we binnenkwamen hadden ze stoelen voor ons gereserveerd. En toen begon het. De commisaris van de koning ging als eerste een speech houden. Toen waren er nog twee speeches en daarna de speech van de nieuwe burgemeester. Ze vertelde dat ze er heel veel zin in had en ook met de samenwerking met het kindercollege. Toen het afgelopen was kwam ze naar ons toe om zich voor te stellen. En toen kon iedereen haar feliciteren.

Jelmer, kinderwethouder

Bezoek Kibeo Wilhelminadorp

1 februari 2018

Vandaag gingen we naar de Kibeo in Wilhelminadorp. We moesten rond kwart voor 9 aanwezig zijn, want om 9 uur moesten we voorlezen voor de kleuters en de kinderen van groep 1 tot en met 3 van de Stamperius school. Hier gingen wij het boek Knikkeruil voorlezen. Het was een heel leuk boek. Soms zaten er alleen wel wat moeilijke woorden in het boek. Voor de groepen 2 en 3 was dit wel te volgen, maar voor de kleinere kinderen niet. Toen we klaar waren met voorlezen gingen we een spelletje doen en met een paar dingen spelen die op knikkerbanen leken. Het waren alleen geen knikkerbanen, want knikkers zouden worden opgegeten. Na de spelletjes kregen we (Neomie,Benthe en ik) nog twee cadeautjes. We kregen allemaal een zakje met paaseitjes en een boekje waar de kinderen van de kleutergroep in hadden gekleurd. Het was een heel lief boekje. Benthe kreeg ook nog een zelfgemaakte burgemeestersketting (ook gemaakt door de kleuters) en toen was het voorlees uurtje al weer klaar, de kinderen gingen weer aan het werk en wij drieën moesten weer naar school.

Ties, kinderwethouder

Markt van Hoop

8 december 2017

De Markt van Hoop begon met een gedichtje van ons, het kindercollege. We
hebben samen ook nog alle kraampjes bekeken. De kinderburgemeester en ik
hebben samen een setje armbanden gedeeld, ook hebben we nog oorbelletjes
gekocht en zo mensen in Cambodja gesteund. We hebben ook nog Chinese
snoepjes geproefd. Helaas kwam er ook een eind aan, maar ik vond het al met
al een geslaagde activiteit!                                                                                                                                         

Neomie, kinderwethouder

Intocht Sinterklaas

18 november 2017

Op 18 november kwam Sinterklaas aan in Goes. Omdat ik kinderburgemeester ben, mochten ik en de wethouders Sinterklaas en zijn pieten verwelkomen in Goes. Toen we op Sinterklaas moesten wachten, gingen we met heel de kade zingen. En daar was Sinterklaas dan, met wel drie boten met pieten!! Toen sinterklaas aan land was, kregen we een chocoladeletter van hem. Daarna gingen we met de koets van de Sint naar het stadhuis. Bij het stadhuis bleek de sleutel van het stadhuis kwijt te zijn. Gelukkig was er een Aziatisch dame die de sleutel had. Toen gingen we liedjes zingen. Daarna gingen we een rondrit maken door de stad. Onderweg kreeg Sinterklaas veel tekeningen. Body action en Balletstudio Free hadden mooie dansjes voorbereid. Het was een koude, maar leuke dag!

Uitreiking Jeugdlintjes

17 november 2017 

Het was vrijdag een leuke dag. Eerst werd aan ons uitgelegd wie wanneer wat moest geven. Ikzelf mocht als tweede een bosje bloemen en een sweater geven. Zijn naam was Timo, hij was genomineerd, omdat hij al jaren lang vrijwilligerswerk doet. Naast Timo waren er nog 4 andere jongeren genomineerd. Deze prijs is bedoeld voor jongeren van 8 tot en met 23 jaar die iets goed hebben gedaan voor Goes De lintjes werden uitgereikt door wethouder Derk Alssema. Het is goed om te zien dat er aandacht komt voor de jongeren die iets goed doen voor Goes. Ik hoop daarom ook dat zoveel mogelijk mensen jongeren voordragen voor het jeugdlintje van 2018.
Ties, kinderwethouder

Afscheid Burgemeester Verhulst

31 augustus 2017

Op vrijdag 31 augustus nam burgemeester Verhulst afscheid van de inwoners van Goes. Ook wij waren uitgenodigd. Het afscheid vond plaats in de Grote Kerk van Goes. Toen we binnenkwamen, stond er al een lange rij mensen om de burgemeester een hand te geven. Omdat wij het kindercollege zijn, hoefden wij niet in de rij te staan. Ook het oude kindercollege kwam nog afscheid nemen. De burgemeester was erg aardig. Er waren ook veel lekkere hapjes en drankjes. We wensen de burgemeester veel succes in zijn nieuwe gemeente!
Benthe, kinderburgemeester