CuliFair & CuliFiësta

Op woensdag 3 en donderdag 4 juli 2019 wordt de Grote Markt in Goes weer omgetoverd tot één groot zomers loungerestaurant. Fairtrade gemeente Goes zet met dit culinaire festival niet alleen de beste koks van Goes in de schijnwerpers, maar ook fairtrade, streek- en biologische producten.

CuliFair

Bezoekers genieten op een laagdrempelige manier van vakmanschap en creativiteit van de beste koks van verschillende Goese restaurants. Fair Trade-, streek- en biologische producten krijgen een hoofdrol. Alle gerechten bevatten minimaal een FairTrade ingrediënt én een ‘Zeeuws zeker’ of biologisch product. Vis bevat het MSC viskeurmerk.

Vriendelijke kennismaking
Bezoekers kiezen en mixen de gerechten naar eigen smaak, waardoor ze voor een vriendelijk bedrag (€4 of €6 per gerechtje) kennis kunnen maken met verschillende keukens en producten. CuliFair groeit elk jaar en kende in 2018 een bezoekersaantal van ca. 6000. Er doen dit jaar weer 9 restaurants mee! En ook in 2019 is er weer speciale aandacht voor de jongere fijnproevers. Eén restaurant legt zich toe op speciale kindergerechten. Je kunt CuliFair gratis bezoeken tussen 12.00 en 23.00 uur.

menukaart CuliFair 2018 

Culinair bewustzijn
Ons culinair bewustzijn groeit. We willen verantwoord eten: mooie gerechten, bereid met gezonde kwaliteitsproducten die bijdragen aan eerlijke handel en minder milieubelastend zijn. Het lijkt een onmogelijke opgave, maar niets is minder waar. Zo bewijzen de deelnemende restaurants! Gebruikte materialen als borden en bestek zijn natuurlijk biologisch afbreekbaar. CuliFair is voor iedereen. Of je nu de hele avond wil tafelen of langs komt in de lunchpauze. Het mag allemaal en natuurlijk is er ook muziek!

Deelnemende restaurants in 2018: Kale en de Brilbrasserie d'AnversDe Witte Lelie,  Hotel Brasserie KatoenHet BinnenhofAmuz eten & drinken, Slot OostendeBij TessaTaart & TafelDe Vierlinden en Grand Café Jersey.

Binnenkort lees u hier welke restaurants in 2019 deelnemen en wat er dit jaar op de menukaart staat!

Ook op 4 juli: dé Beurs over Energiezuinig Bouwen en Wonen in Goes! Je huis duurzaam maken is aantrekkelijk. Energielasten kunnen omlaag, het comfort in huis gaat erop vooruit en het milieu wordt ontzien. Op woensdag 4 juli aanstaande inspireren en adviseren wij je graag over de vele mogelijkheden om je woning energieneutraal en klaar voor de toekomst te maken. Kom je ook? Locatie: Oude Stadhuis op de Grote Markt in Goes, van 18.00 uur – 21.00 uur. De toegang is gratis. Meer info

Bedrijfsluch of borrel
Heeft u interesse om met uw bedrijf of netwerkclub in een sfeerrijke ambiance aanwezig te zijn? Het is mogelijk om een lunchtafel of netwerkgedeelte met sta-tafels te reserveren. Ook krijgt u bij dit arrangement 1 gratis consumptie per persoon naar keuze! Verzilver een tafel door het onderstaande formulier in te vullen. Voor dinner is het helaas niet mogelijk om te reserveren. Graag zien we uw bedrijf of netwerkclub bij ons terug tijdens Culifair.

CuliFiësta

Op vrijdag 5 juli 2019 verandert CuliFair in CuliFiësta: de Goese restaurants maken plaats voor internationale keukens. Een vrolijk en internationaal culinair feest, natuurlijk omlijst door live wereldmuziek. 

Deelnemende zaken in 2017: Stichting SawasdeeRio SantaToko SoerinAntalyaPolak PotrafiTaart & Tafel , Syrische lekkernijen, Dapur Fenny, de Witte Lelie en Grand Café Jersey.