FASHION & ART AROUND EUROPE

Find the English version

In aanloop naar themajaar 'Goes Europa' in 2022 presenteren wij van 25 september t/m 30 oktober 2021 een tentoonstelling over de diversiteit van mode in Europa. Veel verschillende volkeren, culturen en talen bestaan naast elkaar op het Europese continent, wat de idealen diversiteit, harmonie en integratie belangrijker dan ooit maakt.  Ieder Europees land staat bekend om haar eigen stijl en visie op mode. Zo kleed de Nederlandse vrouw (en man) zich vaak stoer en casual, Franse vrouwen kleden zich daarentegen vaak  vrouwelijk en elegant. De komst van sociale media en webshops zorgen er wel voor dat mode steeds universeler wordt, doordat veel mensen bij dezelfde grotere (online) winkels kleding kopen. Tijdens de expositie laten we vooral de verschillen maar ook de overeenkomsten zien in de mode van verschillende Europese culturen, door werken van een geselecteerd aantal Europese ontwerpers tentoon te stellen aan het publiek.   

expositie fashion

Tijdens deze expositie zullen de verschillende ruimtes van het stadhuis aan de Grote Markt ingericht zijn met mode uit Europa. Couturestukken van couturiers die afgelopen jaren meededen aan het evenement ‘Goes Couture’ zijn de basis van de expositie. Daarnaast is er mode en kunst van verschillende ontwerpers uit Europese landen te bewonderen.
Bezoekers krijgen de kans om meer dan 25 unieke ensembles te bekijken die zijn gemaakt door minimaal 12 bekende Europese Modeontwerpers en/ of Kunstenaars. 

Expositie van 25 september t/m 30 oktober 2021
Entreetickets € 5,- p.p.
kinderen tot 4 jaar gratis en 4 t/m 12 jaar € 2,50. 
Klik hier om uw tickets te bestellen 

Klik hier voor een arrangement van Hotel Goes indien u uw bezoek wilt combineren met een meerdaags verblijf in Goes. (kortingscode staat vermeld op entreeticket) 

edwin oudshoorn couturier

DESIGNERS

Nederland - Designer: Edwin Oudshoorn
De in Nederland geboren ontwerper Edwin Oudshoorn (Lisse, 30 april 1980) is een kunstenaar die de taal van de mode spreekt. Een vakman in hart en nieren die zijn liefde voor het leven vertaalt in veelzijdige collecties, met een herkenbare signatuur. Met zijn vele romantische ontwerpen vertelt Oudshoorn zijn verhalen. Naast verschillende modeshows in binnen- en buitenland presenteerde Edwin zijn collecties ook in verschillende musea, waaronder vier keer in het Rijksmuseum, het Gemeentemuseum in Den Haag, Stedelijk Museum Amsterdam, Teylers Museum en Musee de la Vie Romantique in Parijs tijdens Couture Week, én in het voorjaar van 2021 tijdens Goes Couture.

creatie edwin oudshoorn

Speciaal voor de provincie Zeeland en in het bijzonder voor Goes ontwierp Edwin Oudshoorn een collectie. ‘Duidelijk Zeeland’, ‘Duidelijk Mode’ & ‘Duidelijk Edwin’. Het gaat om de elementen én de look. Technieken die je toepast op andere stoffen, roepen meteen een heel ander gevoel op. Maar iedereen herkend in elk geval iets Zeeuws . Herkenbaar Zeeuws dus maar gezien door het oog van een ‘buitenstaander’. Voor Edwin ging het tijdens het ontwerpen van deze collectie vooral om de Zeeuwse iconen. 

alib

Spanje - Designer: Adlib Moda Ibiza
Adlib Moda Ibiza, een parade van vrijheid, style, en cultuur. Zij vieren in 2021 hun 50 - jarig bestaan. Dit samenwerkings platform bestaande uit 32 designers van het eiland Ibiza omvat verschillende mode stylen. ‘Natural Adlib’, zijn de natuurlijke en ecologisch werkende designers. ‘Future Adlib’ zijn de jonge toekomstige designers met hun eigen kijk op mode. En ‘Adlib Moda’ is de van oudsher afstammende eilandvorm welke we allemaal kennen door zijn herkenbare mix van cultuur, tradities en zuiver handwerk.

ibiza

Voor deze expositie laat Adlib Moda een ruime mix van designers en ontwerpen zien welke de bovengenoemde herkenbare elementen van cultuur, traditie en zuiver handwerk hebben, maar dit vertaald naar de huidige toonbeeld van mode. Maar er is meer te zien van Adlib Moda Ibiza. Denk daarbij aan schoenen, hoeden, kunstobjecten en niet in de laatste plaats prachtige handgemaakte sieraden.

kolk

Nederland - Designer: Ronald Kolk
Zeg je Ronald Kolk, dan zeg je theater. Ronald Kolk had 25 jaar een eigen couturehuis.  Hij kleedde sterren als Grace Jones, Bette Midler, Ruth Jacott, Liesbeth List en diverse leden van het Nederlands Koninklijk Huis. Hij noemt zichzelf een  ‘barokke ontwerper’, met veel tegenstellingen, die veelvuldig gebruik maakt van bijzondere stoffen, kiest voor vrouwelijke vormen en oog heeft voor detail. Samengevat als Progressief en nostalgisch, flamboyant en melancholiek, vrolijk en ernstig, perfectionistisch en vliegensvlug.

kolk

Voor deze expositie liet Ronald zich inspireren door de oude boudoir kamers. Dit waren ruimtes in de achttiende eeuw vooral in Frankrijk populair, meestal elegant ingericht vertrek, waarin de vrouw des huizes zich kon terugtrekken. Op zijn geheel eigen manier geeft Ronald hier invulling aan. Ronald Kolk tot in de kleinste verfijnde details. Zijn gebruik van pailletten en borduurwerk is daar een voorbeeld van. Maar vooral de kragen en de manchetten zijn kenmerkend en herkenbaar voor de couture van Ronald Kolk.

Designer Barjis Chohan

Engeland - Designer: Barjis Chohan
Barjis Chohan is afgestudeerd aan de London College of Fashion en Central St. Martins, werkte samen met de iconische Vivienne Westwood voordat ze haar bedrijf startte in het jaar 2000. Ze breidde haar bedrijf uit met haar gevierde kledinglijn in 2011 en is sindsdien de pionier in het introduceren van high-end mode op de bescheiden markt. Ze is niet bang om ‘anders’ te zijn en kiest ervoor om geen regels in de mode te volgen. Barjis vindt dat het werk voor zichzelf moet spreken. Momenteel streeft zij ernaar om producten te maken die duurzaam zijn en niet onze omgeving en onze oceanen vervuilen. Het is gemakkelijker gezegd dan gedaan, "Ik wil mooi, duurzaam werk maken van de hoogste kwaliteit

GB2020

Een mix van design kleding, wandbekleding, kussens, vloerkleden en sjawls. Dit ensemble voor Fashion & Art Around Europe laat zien hoe Barish Chohan mode laat samensmelten met de leefomgeving. De collectie zal bestaan uit verschillende looks.

De afdruk is het ontwerp. Deze print zal worden gebruikt op de ontwerpen die terwijl u dit leest worden ontworpen en gemaakt.  De getoonde stukken zijn geïnspireerd op Pakistaanse invloeden maar vertaald naar de Engelse 2021 vrouw.

João Rôlo

Portugal - Designer: João Rôlo

João Rôlo is een Portugese couturier. Al 30 jaar toegewijd aan de modewereld. Hij is een visionair en liefhebber van vrouwelijke elegantie. João Rôlo volgde de opleiding Textieltechniek waar hij voor het eerst kennis maakte met de fascinerende wereld van stoffen en mode. Van daaruit besluit hij zijn eigen merk te creëren. Hij opende zijn eerste atelier in Lissabon in de jaren 80. 'Bestudeer het profiel van de cliënt en maak het model, afhankelijk van de kenmerken, niet alleen fysiek, maar ook psychologisch'. Dat is zijn credo.

João Rôlo

Drie jaar na de opening van zijn atelier maakte hij de grote sprong naar de internationale catwalks, showde in Parijs, Monaco, Vietnam of Dubai. Hij kleed onder anderen beroemdheden als voormalig Spice Girl Melanie Brown, en engelse 'Dancing with the Stars'presentatrice Holly Willoughby, voor buitengewone evenementen als het filmfestival van Cannes.

fashion europa

Ben je van plan onze expositie te bezoeken met je schoolklas, senioren serviceflat, buurtclub of vereniging... informeer dan naar onze groepsarrangementen via info@goesmarketing.nl 

 

Deze expositie i.s.m. DC Models 

expo europa

Expositie van 25 september t/m 30 oktober 2021

De expositie is geopend dinsdag t/m zaterdag van 11.00 tot 16.00 uur en koopzondag 26-9 van 13.00 tot 16.00 uur (maandagen gesloten). Kaarten te koop via Eventbrite 

Overnachten

Overnachten in Goes en omstreken

Uw bezoek aan de expositie combineren met een (lang) weekend of (mid)weekje in Goes? Dat kan!
In en rondom Goes bevinden zich vele mooie verblijfsaccommodaties.

Lees meer

Route en parkeermogelijkheden

Goes is centraal gelegen in Zeeland, vanuit Goes ben je zo in Rotterdam, Breda, Antwerpen, Gent of aan het strand. Goes is uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer, bijvoorbeeld met de trein. Station Goes ligt op de spoorroute Amsterdam - Roosendaal - Vlissingen, met elk half uur een trein in beide richtingen. Je vindt het station aan het Stationspark. Vanaf het station loop je in vijf minuten naar de binnenstad. meer info 

Lees meer

Fashion & Art

In preparation for the theme year ‘Goes Europa’ in 2022, the Fashion & Art around Europe exhibition will be organized in Goes, Zeeland. The exhibition takes place from the 25th of September until the 30th of October, 2021. The goal of the exhibition is to highlight the diversity of fashion in Europe. Many different cultures, all with unique traditions and habits, coexist on the European continent. This makes the values of diversity, harmony and integrity more important than ever. Every European country is known for their own vision on fashion; dressing casual is what many Dutch people prefer, whilst the French prefer to dress more feminine and elegant. The global popularity of social media and webshops do contribute to fashion becoming more universal, many people buy the same clothes from the same (online) fashion brands. By exhibiting selected pieces from different European designers, both differences and similarities in fashion are shown in the Fashion & Art around Europe exhibition.

Lees meer